... maxia e sabor

Da terra obtemos a materia. Da materia pasamos á maxia, pratos que falan de como somos neste territorio. Gastronomía con produtos de calidade de Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo. Unha forma de garantir a orixe, dinamizar economicamente o territorio, fixar poboación no medio rural e asegurar a calidade do prato que chega á túa mesa.

Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo foi recoñecida internacionalmente pola UNESCO no ano 2013 como Reserva de Biosfera. Abarca un total de 116.724 hectáreas terrestres e mariñas, repartidas en 17 concellos e cunha poboación de máis de 190.000 persoas, todo un auténtico reto e oportunidade.

Ser declarados pola UNESCO como Reserva da Biosfera é un compromiso de presente e futuro, que nos fixo asumir os principios e obxectivos do Programa MaB (Persoa e Biosfera), utilizando o noso territorio para experimentar novas formas de desenvolvemento en liña coa sustentabilidade e lóitaa fronte ao cambio climático, compatibilizando as dinámicas urbanorurales, así como o posicionamento como destino de Ecoturismo.

A Marca de Calidade da “Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo” creouse co obxectivo de facilitar a introdución e diferenciación dos produtos locais, engadir valor e promocionar e difundir os recursos que potencien as actividades económicas tradicionais e a economía social no marco do territorio amparado pola Reserva de Biosfera.

Este distintivo está a servir como vínculo entre EMPRESA-PRODUTO-TERRITORIO, á vez que establece unha imaxe común para o conxunto de empresas adheridas.

Desde comezos do ano 2019 somos a entidade xestora do Xeodestino “A Coruña e As Mariñas” en colaboración coa Xunta de Galicia, ferramenta de planificación turística do territorio.

Ademais, xestionamos o destino SICTED (Sistema Integral de Calidade Turística en Destino) das Mariñas Coruñesas, metodoloxía mediante a cal estamos a implantar a Marca de Calidade da Reserva de Biosfera no sector turístico (restaurantes, aloxamentos, axencias de viaxe, empresas de turismo activo…).

ArtesaMozaCrecha_1
A Artesa da Moza Crecha
Hotel gastronómico rural
Produtos galegos, carnes e peixes da comarca, cervexas artesás, viños…
image
Brasa de Beche
Cocina atlántica con produtos locais especializado en carnes e pescados á brasa.
comedor-privado
Casa Beade
Comida tradicional con produtos km0, sobremesas caseiras e viños da Indicación Xeográfica Protexida “Viños da Terra de Betanzos”.
image
Casa Bibiana
Comida caseira nun restaurante familiar. As súas especialidades son os callos, o cocido e o bacallau.
CasaCelia_2
Casa Celia
Restaurante
Apostan pola cociña tradicional galega e as sobremesas caseiras.
CasaDoQueixo_1
Casa do Queixo
Tenda degustación
A memoria do padal, os sabores de sempre, os bos momentos, as tapas e comidas compartidas na mellor compañía con produtos locais e tradicionais…
QueixoSobrado_3
Casa do Queixo Sobrado
Restaurante
Auténtica comida caseira con produtos da horta e a granxa propias, que che lembrarán ás comidas da túa avoa.
Casanova_1
Casanova
Restaurante
Nos invita a degustar os pratos típicos e gastronomía tradicional baseada en produtos de proximidade e de gran calidade.
Cho_1
Cho
Restaurante
Aquí poderás gozar do mellor ambiente da cidade medieval, ben no interior ou ben na terraza deste restaurante de decoración moderna e sabor orixinal.
ElModerno_1
El Moderno
Restaurante
Entre as súas especialidades destacan o cocido, os callos, a caza e o salpicón de marisco.
LaPaz_2
La Paz
Restaurante
Posúe unha rica carta, ademais dunha ampla variedade de menús deseñados pensando nos clientes.
03---3X1A5811
O Garfo
Restaurante
Ofrece cociña caseira e tradicional galega, nun bo ambiente en local climatizado.
OsArcos_2
Os Arcos
Restaurante
Os Arcos apostou desde sempre pola tradición e calidade, moi vinculado ao produto local, cociña caseira e tradicional galega.
Rectoral_Cisnes_00001
Rectoral de Cines
Hotel gastronómico rural
A súa cociña de calidade mestura a tradición coa gran variedade de produtos km 0 e de tempada.
SanAndres_2
San Andrés
Restaurante
Cociña de corte tradicional con toques propios, baseada en produto de mercado, tempada e proximidade.
SanIsidro_1
San Isidro
Restaurante
Ofrece unha cociña galega especializada en carnes e peixes á grella.
02---3X1A6113
Terranova
Cociña caseira e tradicional. Ideal para carnes e pescados como o bacallau, nas que destaca a amabilidade e o trato excelente.
Restaurante Vega
Vega
Restaurante
Na carta pódese atopar unha gran variedade de racións e pratos típicos de Betanzos, como a tortilla.
xente_no_camino_1
Xente no Camiño
Restaurante
Conta cun museo que representa a imaxe dos galegos na Idade Media.