... maxia e sabor

Da terra obtemos a materia. Da materia pasamos á maxia, pratos que falan de como somos neste territorio. Gastronomía con produtos de calidade de Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo. Unha forma de garantir a orixe, dinamizar economicamente o territorio, fixar poboación no medio rural e asegurar a calidade do prato que chega á túa mesa.

Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo foi recoñecida internacionalmente pola UNESCO no ano 2013 como Reserva de Biosfera. Abarca un total de 116.724 hectáreas terrestres e mariñas, repartidas en 17 concellos e cunha poboación de máis de 190.000 persoas, todo un auténtico reto e oportunidade.

Ser declarados pola UNESCO como Reserva da Biosfera é un compromiso de presente e futuro, que nos fixo asumir os principios e obxectivos do Programa MaB (Persoa e Biosfera), utilizando o noso territorio para experimentar novas formas de desenvolvemento en liña coa sustentabilidade e lóitaa fronte ao cambio climático, compatibilizando as dinámicas urbanorurales, así como o posicionamento como destino de Ecoturismo.

A Marca de Calidade da “Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo” creouse co obxectivo de facilitar a introdución e diferenciación dos produtos locais, engadir valor e promocionar e difundir os recursos que potencien as actividades económicas tradicionais e a economía social no marco do territorio amparado pola Reserva de Biosfera.

Este distintivo está a servir como vínculo entre EMPRESA-PRODUTO-TERRITORIO, á vez que establece unha imaxe común para o conxunto de empresas adheridas.

Desde comezos do ano 2019 somos a entidade xestora do Xeodestino “A Coruña e As Mariñas” en colaboración coa Xunta de Galicia, ferramenta de planificación turística do territorio.

Ademais, xestionamos o destino SICTED (Sistema Integral de Calidade Turística en Destino) das Mariñas Coruñesas, metodoloxía mediante a cal estamos a implantar a Marca de Calidade da Reserva de Biosfera no sector turístico (restaurantes, aloxamentos, axencias de viaxe, empresas de turismo activo…).

01---3X1A6008
Casa de Sixto
A súa cociña caracterízase pola gastronomía tradicional galega.
Rectoral_Cisnes_00001
Rectoral de Cines
A súa cociña de calidade mestura a tradición coa gran variedade de produtos km 0 e de tempada.
02---3X1A6113
Terranova
03---3X1A5811
O Garfo
Restaurante
CaserioDeTion_1
El Caserío de Tión
Cocina elaborada y bien presentada en la que prima la calidad del producto.
Restaurante Vega
Vega
Na carta pódese atopar unha gran variedade de racións e pratos típicos de Betanzos, como a tortilla.
SanAndres_1
San Andrés
Cocina de corte tradicional con toques propios, basada en producto de mercado, temporada y cercanía.
OsArcos_2
Os Arcos
Os Arcos apostó desde siempre por la tradición y calidad, muy vinculado al producto local, cocina casera y tradicional gallega.
Casanova_1
Casanova
Nos invita a degustar los platos típicos y gastronomía tradicional basada en productos de proximidad y de gran calidad.
MesonOPote_1
Mesón O Pote
Elaboraciones con una base tradicional, hechas con criterio y técnicas culinarias modernas adaptadas al producto local.
CasaDoQueixo_1
Casa do Queixo
La memoria del paladar, los sabores de siempre, los buenos momentos, las tapas y comidas con productos locales y tradicionales…
SanIsidro_1
San Isidro
Ofrece una cocina gallega especializada en carnes y pescados a la parrilla.
xente_no_camino_1
Xente no Camiño
Restaurante
Cuenta con un museo que representa la imagen de los gallegos en la Edad Media.