... maxia e sabor

Da terra obtemos a materia. Da materia pasamos á maxia, pratos que falan de como somos neste territorio. Gastronomía con produtos de calidade de Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo. Unha forma de garantir a orixe, dinamizar economicamente o territorio, fixar poboación no medio rural e asegurar a calidade do prato que chega á túa mesa.

Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo foi recoñecida internacionalmente pola UNESCO no ano 2013 como Reserva de Biosfera. Abarca un total de 116.724 hectáreas terrestres e mariñas, repartidas en 17 concellos e cunha poboación de máis de 190.000 persoas, todo un auténtico reto e oportunidade.

Ser declarados pola UNESCO como Reserva da Biosfera é un compromiso de presente e futuro, que nos fixo asumir os principios e obxectivos do Programa MaB (Persoa e Biosfera), utilizando o noso territorio para experimentar novas formas de desenvolvemento en liña coa sustentabilidade e lóitaa fronte ao cambio climático, compatibilizando as dinámicas urbanorurales, así como o posicionamento como destino de Ecoturismo.

A Marca de Calidade da “Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo” creouse co obxectivo de facilitar a introdución e diferenciación dos produtos locais, engadir valor e promocionar e difundir os recursos que potencien as actividades económicas tradicionais e a economía social no marco do territorio amparado pola Reserva de Biosfera.

Este distintivo está a servir como vínculo entre EMPRESA-PRODUTO-TERRITORIO, á vez que establece unha imaxe común para o conxunto de empresas adheridas.

Desde comezos do ano 2019 somos a entidade xestora do Xeodestino “A Coruña e As Mariñas” en colaboración coa Xunta de Galicia, ferramenta de planificación turística do territorio.

Ademais, xestionamos o destino SICTED (Sistema Integral de Calidade Turística en Destino) das Mariñas Coruñesas, metodoloxía mediante a cal estamos a implantar a Marca de Calidade da Reserva de Biosfera no sector turístico (restaurantes, aloxamentos, axencias de viaxe, empresas de turismo activo…).

LaPaz_2
La Paz
Restaurante
Posúe unha rica carta, ademais dunha ampla variedade de menús deseñados pensando nos clientes.
Pasatempo_2
O Pasatempo
Restaurante
Cociña tradicional pero sempre seleccionando coidadosamente as excelentes materias primas que o mar e a terra bríndannos.
Cho_1
Cho
Restaurante
Aquí poderás gozar do mellor ambiente da cidade medieval, ben no interior ou ben na terraza deste restaurante de decoración moderna e sabor orixinal.
CasaPaquita_1
Casa Paquita
Restaurante
Cociña tradicional con toques modernos e unha elaborada presentación para un restaurante que aposta polos sabores de sempre cun aire renovado.
fogar_santiso_oleiros_1
Fogar de Santiso
Restaurante
Terrazas para gozar dos mellores produtos galegos
ElModerno_1
El Moderno
Restaurante
Entre as súas especialidades destacan o cocido, os callos, a caza e o salpicón de marisco.
CasaCelia_2
Casa Celia
Restaurante
Apostan pola cociña tradicional galega e as sobremesas caseiras.
QueixoSobrado_3
Casa do Queixo
Restaurante
Auténtica comida caseira con produtos da horta e a granxa propias, que che lembrarán ás comidas da túa avoa.
LaEspina_1
La Espina
Restaurante
Axunta cociña de mercado con produto de calidade e propostas que varían en función da tempada, ademais de menús para a celebración de eventos.
A Artesa da Moza Crecha
Hotel gastronómico rural
Produtos galegos, carnes e peixes da comarca, cervexas artesás, viños…
01---3X1A6008
Casa de Sixto
Casa rural
A súa cociña caracterízase pola gastronomía tradicional galega.
Rectoral_Cisnes_00001
Rectoral de Cines
Hotel gastronómico rural
A súa cociña de calidade mestura a tradición coa gran variedade de produtos km 0 e de tempada.
02---3X1A6113
Terranova
03---3X1A5811
O Garfo
Restaurante
CaserioDeTion_1
El Caserío de Tión
Restaurante
Cocina elaborada y bien presentada en la que prima la calidad del producto.
Restaurante Vega
Vega
Restaurante
Na carta pódese atopar unha gran variedade de racións e pratos típicos de Betanzos, como a tortilla.
SanAndres_2
San Andrés
Restaurante
Cocina de corte tradicional con toques propios, basada en producto de mercado, temporada y cercanía.
OsArcos_2
Os Arcos
Restaurante
Os Arcos apostó desde siempre por la tradición y calidad, muy vinculado al producto local, cocina casera y tradicional gallega.
Casanova_1
Casanova
Restaurante
Nos invita a degustar los platos típicos y gastronomía tradicional basada en productos de proximidad y de gran calidad.
MesonOPote_1
Mesón O Pote
Restaurante
Elaboraciones con una base tradicional, hechas con criterio y técnicas culinarias modernas adaptadas al producto local.
CasaDoQueixo_1
Casa do Queixo
Tenda degustación
A memoria do padal, os sabores de sempre, os bos momentos, as tapas e comidas compartidas na mellor compañía con produtos locais e tradicionais…
SanIsidro_1
San Isidro
Restaurante
Ofrece unha cociña galega especializada en carnes e peixes á grella.
xente_no_camino_1
Xente no Camiño
Restaurante
Cuenta con un museo que representa la imagen de los gallegos en la Edad Media.